SUOMI ON NOSTETTU START-UP YRITYSTEN MALLIMAAKSI BARCELONASSA TAMMIKUUSSA JÄRJESTETTÄVISSÄ IQS TECH FEST -MESSUILLA.

Suomi on nostettu start-up yritysten mallimaaksi Barcelonassa tammikuussa järjestettävissä IQS Tech Fest messuilla. Suomi valittiin kutsuvierasmaaksi, sillä Suomi on onnistunut kasvattamaan Nokian kaltaisen telekommunikaatiojätin varjosta vehreän ja vireän start-up kulttuurin, josta tunnetuimpana esimerkkinä Slush.

Uusista suomalaisista start-upeista messuille on kutsuttu osallistumaan Woodly, joka on kiistatta yksi tämän hetken mielenkiintoisimmista suomalaisista start-upeista. Woodly on havupohjaisesta sellusta biomuovia valmistava yritys, joka on saanut viime aikoina laajaa kansainvälistä huomiota. Muun muassa Euronews uutisoi yrityksestä marraskuussa sekä kansainvälinen Bioplasticsnews listasi Woodlyn marraskuussa mielenkiintoisimpien biomuovibrändien ja -yritysten kärkinimiin. Woodly on myös yksi Ratkaisutoimisto Seedin perustamista ja omistamista start-upeista.

Woodlyn toimitusjohtaja Jaakko Kaminen on innoissaan Woodlyn saamasta kutsusta IQS Tech Fest messuille.  “Messut ovat meille arvokas tilaisuus kasvattaa Woodlyn tunnettuutta Etelä-Euroopassa sekä solmia kontakteja potentiaalisten asiakkaiden ja sijoittajien kanssa.” Jaakko Kaminen sanoo.

Messuorganisaatio IQS Tech Fest mainitsee Pohjoismaat yhdeksi nopeimmin kasvavaksi start-up alueista koko maailmassa, heidän mukaansa Suomen ekosysteemi on start-up yrittäjiä tukeva. Tätä väitettä tukee yli 20 000 osallistujan Slush tapahtuma, Aalto yliopiston sekä Helsingin yliopiston start-up myönteinen toiminta sekä maailman suurimmaksi arvioidun start-up keskittymän Maria01:n toiminta. Suomi on myös koti useille kypsyneille start-up scale-upeille, kuten Roviolle ja SuperCellille.

Messuille osallistuu kutsuttuna puhujavieraana myös yritysjohdon  Ratkaisutoimisto Seedi, jonka perustaja Marko Parkkinen on perustanut yli 30 yritystä. Parkkinen osallistuu Aalto Startup Centerin johtaja Marika Paakkalan sekä Espoo Innovation Gardenin Alfonso Gutierrezin kanssa paneelikeskusteluun, jossa puhutaan suomalaisesta ihmeestä ja siitä kuinka Suomesta tuli start-up- ja innovaatiokeskittymä. Mikäli et pääse seuraamaan paneelikeskustelua livenä, katso Marko Parkkisen haastatteluvideolta mitkä ovat hänen mielestään merkittävimmät startup yrityksen onnistumiseen vaikuttavat tekijät ja minkä vuoksi Suomesta on tullut merkittävä startup- ja innovaatiokeskittymä.

Lisätietoja:

IQS Tech Fest osallistuvat suomalaisyritykset ja linkit:

Tiedotteen kirjoittaja ja lisätietojen antaja Maria Aksela, Maria.Aksela@seedi.fi p. 040 540 9812


Katso myös