HTK-kurssilta ryhtiä ja tsemppiä omaan tekemiseen

Valmistuttuaan vuonna 1992 rakennusinsinööriksi Helsingin Teknillisestä Oppilaitoksesta Sirpan ajatuksissa ei ollut lähteä isänsä firmaan töihin. “Enhän mä nyt missään tapauksessa halunnut isäni firmaan, lattia- ja seinäpäällysteiden kanssa tekemään töitä. Liian kapea-alainen sektori”, Sirpa kertoo.

Valmistumisen jälkeen, laman keskellä, Sirpa opiskeli lisää, kansainvälistä toimintaa ja Tampereella kansainvälistä kauppaa. Lisäopintojen lomassa Sirpa kävi loma-apulaisena auttamassa isäänsä yrityksen töissä ja kiinnostui alasta. “Työt tarjouslaskennan ja työmailla käyntien parissa herättivät sittenkin mielenkiintoni alaan ja sillä tiellä olen edelleen.”

“Porukka on ihan mahtava, saa paljon ideoita ja tsemppiä omaan tekemiseen”

Sirpan tavoitteena on kehittää yrityksen toimintaa niin, että tekemiseen saisi enemmän ryhtiä ja suunnitelmallisuutta. Samalla halu kehittää itseä ja yritystä tuovat hyvää draivia kehittämisideoiden vertailuun. “Konkreettisia odotuksia HTK-kurssilta ovat työkalut ja vinkit projekteihin, markkinointiin ja uusasiakashankintaan. Tavoitteenamme on parantaa markkinointia, jotta voimme keskittyä haluamiimme asiakkaisiin”, Sirpa kertoo.

Suomen työmarkkinoiden kehittämisen haasteena Sirpa näkee työttömillä työnhakijoilla työn vastaanottamisen kannattamattomuuden. “Koko ajan on tekemätöntä työtä pienessä mittakaavassa, mutta moni ei voi ottaa ns. pikkutöitä vastaan, koska korvaukset ovat heti katkolla.” Sirpa toteaa “Jos haluaa tehdä duunia, niin siihen pitäisi olla hyvät kannustimet”, hän summaa.

Nopeasti vaihtuva työvoiman tarve on jokapäiväistä rakennusalalla. “Kesällä voidaan tarvita paljon väkeä lyhyellä varoitusajalla töihin. Meillä on useita aliurakoitsijoita mattotöihin ja se kuvaa sitä, että haemme kiireaikoihin joustavuutta aliurakoitsijoiden kautta”, Sirpa valottaa.

Purjehdusta ja allianssi-hankkeita

Vapaa-ajalla Sirpan elämä pyörii paljon purjehtimisen ympärillä ja perheen purjeveneellä vietetään aikaa keväästä pitkälle syksyyn. “Maalliset murheet unohtuvat vesillä, siellä rentoutuu. Luonto on ihan parasta.”

Syyskuussa Tekstiililattiat oli mukana Helsinki-Tallinna Race hyväntekeväisyys purjehduskilpailun yritysluokassa. “Ei oltu viimeisiä!”, Sirpa naurahtaa leikkimielisen kisan tuloksista. Purjehduskilpailulla kerättiin rahaa Tallinnan lastensairaalalle.

Oman alansa tulevaisuuden näkymiä Sirpa on seurannut mielenkiinnolla. “Allianssi-hankkeista on ollut paljon lehdissä. Se on tuonut uusia ideoita myös pienemmässä mittakaavassa kehittää yhteistyötä omien asiakkaiden kanssa”

Lattian- ja seinänpäällystysliiton syyskokouksessa marraskuun lopussa Sirpa valittiin liiton hallitukseen. “Mahtava näköalapaikka” Sirpa kuvailee uutta aluevaltaustaan.

Sirpa Sääski-Rintamäki, toimitusjohtaja, Tekstiililattiat Kalevi Sääski Oy