Toiminnan kehittäminen – HTK

Kuva: Huippukehittäjien ryhmän ensimmäinen yhteinen tapaaminen Kauppakamarilla

Hyväksytty toiminnankehittäjä (HTK) –valmennusohjelman ovat yhdessä rakentaneet Kauppakamari ja Ratkaisutoimisto Seedi. Ohjelma vastaa tämän päivän organisaatioiden kehittämisen haasteisiin. Kahden valmennuspäivän kokonaisuus sopii kaikille paremmasta liiketoiminnasta kiinnostuneille jo päteville toiminnankehittäjille: toimitusjohtajille/kehitysjohtajille, jotka haluavat kehittyä mustan vyön kehittäjiksi.

Mitä HTK tarjoaa sinulle ja yrityksellesi

HTK-valmennusohjelman tavoitteena on vuoteen 2025 mennessä valmentaa yrityksiin 1000 menestyksen tekijää, eli ”Mustan vyön kehittäjää”. Koulutuksessa ratkotaan osallistujien organisaatioiden omia liiketoiminnan haasteita pienryhmissä ja jaetaan oppeja. Osallistuja saa uusia ajattelumalleja, työkalupakin ja arvokkaan vertaisverkoston yrityksen toiminnan kehittämiseen. HTK-valmennuksen suorittaneet saavat myös diplomin ja kutsun Suomen huippukehittäjien ryhmään. Tämä kehittäjien Mensa, eli Kensa, antaa paikan jakaa ideoita ja hyötyä muiden huippukehittäjien tietotaidosta jatkossakin.

Kuka voi hakea

Ohjelman osallistujaryhmä koostuu uudistumishaluisista ja -kykyisistä henkilöistä, joilla on mahdollisuus ja kiinnostus organisaationsa kokonaisvaltaiseen kehittämiseen. Lisäksi vaaditaan rohkeutta laittaa itsensä likoon ja jakaa kehitysideoita ja oppeja myös muille.

Testaa lähtötasosi veloituksettomalla Kehittäjä-testillä. Jos sijoitut ylimpään 20 prosenttiin jollain kolmesta kehittämisen ulottuvuudesta, olet oikeutettu hakemaan mukaan ohjelmaan.

”Parhaiden osaajien kehittymisen edesauttaminen on erittäin motivoivaa työtä.”, toteaa ohjelman valmentajien seniori professori Göte Nyman. Kehittämisosaaminen onkin tulevaisuuden johtajien tärkeimpiä kykyjä (Lähde: Future CEO-tutkimus 2019).

Kommentteja kurssilta valmistuneilta:

”Ajatukset alkoivat heti hakea uusia polkuja ja tavoitteet tarkentua vietettyäni kaksi tiivistä päivää innostavassa porukassa HTK-kurssilla viime loka-marraskuun vaihteessa Hanasaaressa. Kyse ei ole vain hetkellisestä motivaatiopuheesta, vaan toimivista käsitteistä ja keinoista, jotka vaikuttavat omaan ajatteluun ja käytäntöön vielä viikkoja ja kuukausia myöhemmin.”

Tiinun koko palautteen voit lukea Seedin blogista.

”Olen saanut HTK-ohjelmasta erittäin paljon käytäntöön heti vietäviä ideoita sekä toimintamalleja. Osaa toimintamalleista on voinut soveltaa suoraan työpaikalle ja osa on tukenut asiakkaiden osallistamista omaan kehitystyöhön. Keskustelu muiden osallistujien ja vetäjien kanssa on ollut hyvää ja avointa. Teimme myös Seedin Linko-analyysin, josta saimme apua ja pohjaa muutoskyvyn kehittämiseen.

Suosittelen ohjelmaa kaikille yrityksille/henkilöille, joilla on kehityshaasteita edessä.”

”HTK-ohjelma on antanut minulle virtaa ja uusia ajatuksia oman toiminnan kehittämiseen. Keskusteluiden pohjalta olen saanut myös varmuutta omien ajatusteni tueksi.

Suosittelen HTK-ohjelmaa kaikille, joilla on mahdollisuus vaikuttaa omaan työhönsä ja sen sisältöön. Tai heille, jotka haluavat päivittää tai tuulettaa omia ajatuksiaan.”