Tietoa tutkimuksesta

Mistä on kyse?

Suomalainen johtajuus on murroksessa ja toimitusjohtaja on tämän muutoksen keskiössä. Maamme toimitusjohtajista tiedetään kuitenkin suhteellisen vähän. Future CEO -tutkimus paikkaa tätä aukkoa, ja on laajin ja monipuolisin katsaus suomalaiseen toimitusjohtajuuteen. 

Tutkimuksen toteuttaa Ratkaisutoimisto Seedi ja tutkimusasiantuntijana toimii Pirjo Paavolainen. Tutkimusta tuottamassa ja asiantuntijoina ovat Ilmarinen, Neon Audit sekä Aalto CEMS.

Kohderyhmä ja tavoitteet

Tutkimuksen kohderyhmänä ovat eri kokoisten suomalaisten yritysten toimitusjohtajat, hallitusten jäsenet sekä johtoryhmien jäsenet. Tutkimus toteutetaan vuorovuosittain suurissa, yli 100 henkeä työllistävissä yrityksissä ja 2-99 henkeä työllistävissä pk-seudun yrityksissä.

Vuonna 2018 fokuksessa ovat yli 100 henkeä työllistävien suomalaisten yritysten toimitusjohtajat, hallitusten jäsenet sekä johtoryhmien jäsenet.

Vuonna 2017 tutkittiin pk-seudun toimitusjohtajia. Future CEO 2017 -tutkimustulokset löydät täältä. Vuonna 2016 kohderyhmänä olivat suuryritysten toimitusjohtajat. Lataa Future CEO 2016 -tutkimustulosten tiivistelmän täältä!

Selvitämme, keitä suomalaiset toimitusjohtajat ovat, mitä he painottavat, miten he jaksavat ja mitä heiltä odotetaan. Tämän lisäksi vertaamme saatuja tuloksia edellisvuosien tutkimustuloksiin.

Pk-toimitusjohtaja sadassa minuutissa -tilaisuus

Future CEO 2018 tulokset julkistetaan syksyllä 2018. Seuraa hankkeen edistymistä Facebookissa ja Twitterissä!

Viime vuoden tilaisuudessa julkistimme Future CEO 2017 -tutkimuksen tutkimustulokset, kuulimme puheenvuoroja nimekkäiltä toimitusjohtajilta ja palkitsimme Future CEO of the Year -palkinnolla Jussi Karjulan.

Tilaisuuden tallenne löytyy painammalla tästä.

Future CEO of the Year 2017 hankkeesta muualla:
Kauppalehti
Helsingin Sanomat
Talouselämä

 

Future CEO of the Year vuosimallia 2018 on valittu!

Mitä?

Mielestämme suomalainen johtajuus tarvitsee innostavia esimerkkejä sekä samaistuttavia esikuvia. Tämän vuoksi haluamme hankkeen yhteydessä jakaa Future CEO of the Year-tunnustuksen poikkeukselliselle tulevaisuuden toimitusjohtajalle.

Tulevaisuuden toimitusjohtajalla on kyky saada ihmiset toimimaan yhteiseen suuntaan luotsaten yritystä kasvu-uralle. Hän toimii määrätietoisesti ja selkeän strategisen suunnan mukaan. Tulevaisuuden toimitusjohtaja ymmärtää digitalisaatiota ja osaa hyödyntää sen tuomia mahdollisuuksia.

Future CEO of the Year 2018

Future CEO of the Year 2018 eli tulevaisuuden toimitusjohtaja on Kotipizza Group Oyj:n Tommi Tervanen. Valinta tehtiin 67 toimitusjohtajan joukosta. Tommi Tervanen vastasi parhaiten suomalaisten yritysten hallitusten ja johtoryhmien kriteerejä tulevaisuuden innostavasta ja osaavasta huipputoimitusjohtajasta.

”Tommi on muuttanut ummehtuneen brändin vegaaneillekin kelpaavaksi.” ”Sosiaalisen media edelläkävijä.”
”Ajassa mukana oleva muutosjohtaja.”

Onnea Tommi Tervanen!

Future CEO of the Year 2017

Future CEO of the Year 2017 eli tulevaisuuden toimitusjohtaja on Suomen Hoivatilat Oyj:n Jussi Karjula. Valinta tehtiin 266 toimitusjohtajan joukosta. Jussi Karjula vastasi parhaiten suomalaisten yritysten hallitusten ja johtoryhmien kriteerejä tulevaisuuden innostavasta ja osaavasta huipputoimitusjohtajasta.

”Rohkeita ja uudenlaisia ratkaisuja tekevä kaveri.”
”Pörssilistautuminen 2016, innostava myyntihenkinen johtaja, visionääri, pitkän linjan tekijä ja toimeenpanija, kasvuntekijä.”

Onnea Jussi Karjula!

Jussi Karjulan blogikirjoituksen, Neljä vinkkiä pk-yrityksen toimitusjohtajalle, pääset lukemaan tästä.

Future CEO of the Year 2016

Future CEO of the Year 2016 kisan voitti metsäkonevalmistaja Ponssen Juho Nummela. Valinta tehtiin 231 toimitusjohtajan joukosta. Juho Nummela vastasi parhaiten kriteerejä tulevaisuuden energisestä ja idearikkaasta huipputoimitusjohtajasta.

Future CEO of the Year 2016 -valinnasta muualla:
Savon Sanomat

 

Kumppanit

Ilmarinen on työeläkevakuutusyhtiö. Tehtävämme on varmistaa, että asiakkaamme saavat työstään ansaitsemansa eläkkeen.

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu on maailman johtavien kauppakorkeakoulujen ja suuryritysten muodostaman CEMS-koulutusyhteisön jäsen. Yhteisön kauppakorkeakoulut tarjoavat vuoden mittaisen kansainvälisen CEMS Master’s in International Management (MIM) -ohjelman. Ohjelma koostuu tarkasti valikoiduista kursseista, seminaareista ja yritysprojekteista, jotka tukevat maisteritason opiskelijoiden kasvua tulevaisuuden vastuullisiksi johtajiksi. Aallossa CEMS MIM sisältyy Global Management -maisteriohjelmaan tai siihen voi hakea muista Aalto-yliopiston maisteriohjelmista.

 

 

Neon Audit on tilintarkastustoimisto, joka takaa asiakkailleen turvallisempaa ja tuottavampaa liiketoimintaa. Meitä kiinnostaa yrityksesi – ei vain sen luvut. Siksi aktiivisesti tuemme mahdollisuuksia parantaa asiakkaittemme liiketoimintaa.

Tilintarkastusosaamisemme ytimenä on syvä ymmärrys tilinpäätöksistä, kirjanpidosta, yrityskaupoista ja -järjestelyistä sekä käytännön veroasiantuntemus. Katso lisää www.neonaudit.fi.

Ratkaisutoimisto Seedin missiona on tehdä Suomesta maailman muutoskykyisin kansakunta. Tähän pyritään toisaalta perustamalla uusia yrityksiä sekä toisaalta auttamalla muita yrityksiä kehittämään toimintaansa. Käytännössä palvelumme muodostuvat omistajatahdon kiteytyksestä, kasvustrategiakonsultoinnista, tuote-, palvelu ja prosessikehityksestä, digitalisaatiopalveluista sekä kommunikaatiosuunnittelusta.

Olennaisena osana Seedin toimintaan kuuluvat myös yrittäjyyteen, yrityskasvuun ja johtamiseen liittyvät tutkimus- ja mediahankkeet, joilla pyritään edistämään missiomme toteutumista ja tältä pohjalta sai alkunsa Future CEO -tutkimushanke. Viime vuosien hankkeiden menestyksen innoittamana lähdemme toteuttamaan Future CEO 2018 projektia.