Miten opin rakastamaan ongelmia?

Miten opin rakastamaan ongelmia?

Miten opin yritysjohtajana rakastamaan ongelmia, jotka joskus valvottavat öisin? Miten voin käyttää niitä oman organisaation kehittämiseen entistä paremmaksi? Miten tartutaan toimeen ja treenataan omaa ja organisaation kykyä tarvittavaan, toivottuun ja mitattavaan muutokseen?

Aika näyttää, mutta ajatukset alkoivat heti hakea uusia polkuja ja tavoitteet tarkentua vietettyäni kaksi tiivistä päivää innostavassa porukassa HTK-kurssilla viime loka-marraskuun vaihteessa Hanasaaressa. Kyse ei ole vain hetkellisestä motivaatiopuheesta, vaan toimivista käsitteistä ja keinoista, jotka vaikuttavat omaan ajatteluun ja käytäntöön vielä viikkoja ja kuukausia myöhemmin.  

HTK-valmennus sopi yllättävän hyvin kiireiseen työarkeen eikä sitonut liikaa työaikaa tai energiaa. Se aidosti aktivoi omia voimavaroja alun kehittäjätestistä ja haastattelusta lähtien. Ei haittaa tiedostaa omia lähtökohtia, vahvuuksia ja myös asioita, joissa ei ole vahvimillaan. On palkitsevaa huomata, miten joku toinen täydentää tiimiä ominaisuuksilla, joita itseltä puuttuu, ja silti itselläkin on paikka täytettävänä.

Pienet ennakkotehtävät virittivät odotuksiin, joihin vahvan läsnäolonsa tarjoavat kouluttajat ottivat kunnia-asiakseen vastata. Ryhmän vahvuuksia ja osallistujien yksilöllisiä ominaisuuksia hyödynnettiin melkein huomaamatta hyvän oppimisilmapiirin luomiseksi. Verkostoitumista ei voinut välttää. Aktiiviset ihmiset löysivät helposti niin paljon yhteisiä kiinnostuksen kohteita, että se kantaa kurssin jälkeenkin. 

Valmennukseen sisältyy vapaaehtoinen lopputyö, jonka itse liitin suoraan haasteisiini viestintätoimistoyrittäjänä. Mahdollista onnistumista tässä hommassa voi arvioida vasta myöhemmin, mutta saamani energialataus on takuulla sekä itselleni että organisaatiolleni kertaluokkaa arvokkaampi kuin kurssiin käyttämäni aika tai eurot.

Tiinu Wuolio

Managing partner

Viestintätoimisto Medita Communication

 

Seuraava HTK, eli Hyväksytyn toiminnan kehittäjän -koulutus järjestetään Oulussa huhtikuussa 2020. Lue lisää täältä.