Uusien innovaatioiden kysynnän löytäminen kehittämisen haasteena

Liiketoiminnan kehittäminen ja palvelumyyntitilanteet ovat osa Nordic LAN&WAN Communication Oy:n kehitysjohtajan Juha Pasasen päivittäistä arkea. “Hallitustyöskentelyn kautta olen päässyt enemmän mukaan liiketoiminnan kehittämistä koskevien kysymysten äärelle”, Juha kertoo.

Juhalla on 30 vuoden tausta aluejohtajana. Palvelumyyntitilanteeseen hän ajautui kertomansa mukaan sattumalta vuonna 1999, mikä antoi kimmokkeen palveluiden kehittämiseen. Kehittämisen suola piilee Juhan mukaan siinä, että maailma ei ole vielä valmis.

“Minulla on halu kehittää asioita valmiimmiksi ja samalla päästä itse vähemmällä ja helpommalla. Esimerkiksi valmiit kaaviot, jotka prosesseina ylläpitävät ja ohjaavat laatua ovat hienoja työnteon tukitekijöitä.”

“Meillä kehitämme prosesseja, jotka nopeuttavat läpimenoaikoja, myyntiä ja palvelutuotantoa. Nopeus on asiakastyytyväisyyden taustalla ja siksi koemme sen tärkeäksi”, Juha kertoo.

Teknologiset sekä palvelutuotannon innovaatiot joustavuudella johtoasemaan

“Työmarkkinoita mietittäessä joustavuuden puute nousee kyllä ensimmäisenä mieleen. Työmarkkinasysteemin tulisi tukea innovaatioiden nopeaa pääsyä maailmalle, muuten esimerkiksi Intia ja Yhdysvallat ajavat meidät nopeasti kiinni.”

Juha kuitenkin näkee paljon potentiaalia ja kehittämismahdollisuuksia Suomen markkinoilla. “Koko hommahan on ihmisten johtamista eikä niinkään ultimaattisia innovaatioita. Ihmiset ovat lopulta aina keskiössä”, hän toteaa.

Innokas kehittäjä näkee tulevaisuuden haasteena uusien innovaatioiden markkinoiden luomisen. “Ylivoimaisesti isoin haaste on uusien asioiden kysynnän löytäminen”. Oman alansa haasteeksi Juha mainitsee työvoiman löydettävyyden: “Tietoturva-asiantuntijoita ei Suomessa kouluteta juurikaan ja niistä on huutava pula.”

Vapaa-aikana Juha viihtyy moottoriurheilun parissa. “Vuosia harrastin moottoriurheilua SM-tasolla”, hän kertoo. Nykyisin ralli on vienyt mennessään ja harrastuksen mukana mennään intohimoisesti fiilispohjalta.


Juha Pasanen, kehitysjohtaja, Nordic LAN&WAN Communication Oy