Suomessa lisää huippukehittäjiä

Eilen saatiin päätökseen järjestyksessään toinen Hyväksytty toiminnankehittäjä (HTK) -valmennusohjelma. HTK-valmennusohjelman tavoitteena on vuoteen 2025 mennessä valmentaa yrityksiin 1000 menestyksen tekijää, eli ”mustanvyön kehittäjää”. Koulutuksessa ratkotaan osallistujien organisaatioiden omia liiketoiminnan haasteita pienryhmissä ja jaetaan oppeja.

Eilen kuultiin mitä työkaluja valmennuksen osallistujat ovat saaneet kurssilta ja miten niitä on hyödynnetty omassa työssä. Osallistujia oli tälläkin kertaa laidasta laitaan suurista julkisista yrityksistä pieniin yhden naisen tai miehen yrityksiin. Toimialatkin vaihtelevat lääkealasta ja asunnonvälityksestä aina suomalaisia designvalaisimia valmistavien kautta talous- ja palkkahallinnon palveluja tuottaviin yrityksiin. (Lue osallistujista lisää täältä)

Valmennuksen alussa kaikki osallistujat määrittelivät oman haasteen, jota lähtivät kehittämään eteenpäin. Viiden valmennuspäivän aikana ratkaisuja vietiin aina yhdellä tai useammalla askeleella eteenpäin. Valmennuksen työkalujen sekä muiden kehittäjähenkisten osallistujien sparrauksen kautta jokaisen osallistujan organisaatioita on saatu kehitettyä paremmiksi. Konkreettisia tuloksia on mm. oman henkilöstön ja asiakkaiden parempi ymmärtäminen, uusien tuotteiden ja palveluiden kehittäminen, järjestelmien ja rakenteiden selkeyttäminen, myynnin kasvaminen sekä uusien työntekijöiden palkkaaminen.

Lopuksi palkittiin vuoden HTK:lainen, eli henkilö, joka on osoittanut erityistä kehittäjämentaliteettiä ja soveltanut parhaiten kurssin oppeja omaan kehittämisprojektiinsa. Tämän vuoden priimus on Sari Lehtoaro. Sari johtaa Lehtipiste Oy:n osana toimivaa Postituspoikia. Onnea Sari! www.postituspojat.fi

 

Hyväksytty toiminnankehittäjä (HTK) –valmennusohjelman ovat yhdessä rakentaneet Kauppakamarija Ratkaisutoimisto Seedi. Ohjelma vastaa tämän päivän organisaatioiden kehittämisen haasteisiin. Kuuden valmennuspäivän kokonaisuus sopii kaikille paremmasta liiketoiminnasta kiinnostuneille jo päteville toiminnankehittäjille: toimitusjohtajille/kehitysjohtajille, jotka haluavat kehittyä mustan vyön kehittäjiksi.

Tutustu valmennusohjelmaan lisää tästä.