Welmu valloittaa maailmanmarkkinat!

Kuusi vuotta sitten Seedissä syntyi idea: estetään maailmaa hukkumasta muoviin ja valmistetaan sitä ympäristöystävällisesti. Tuumasta tartuttiin toimeen, ja pian tuotekehitys alkoi yhteistyössä VTT:n kanssa.

Seedi perusti Welmu International -nimisen startupin, jossa lähdetiin kehittämään uusiutuvista raaka-aineista ratkaisuja maailmalaajuisiin ympäristöongelmiin. Ensimmäisenä kehityksen alle otettiin puupohjainen tuorekelmu.

Nyt tuotekehitys on vaihtanut vaihteen vitoselle, ja ensi vuoden aikana ekologista tuorekelmua on mahdollista ostaa ruokakaupoista niin Suomessa kuin muuallakin Euroopassa!

Jäljelle jääneen päivällisen voi silloin hyvällä omatunnolla kieputella kelmun suojiin ja laittaa jääkaappiin säilöön seuraavaa herkutteluhetkeä odottamaan.

Welmun toimitusjohtaja Jaakko Kaminen kertoo, että yrityksen seuraava askel on uusien partnereiden valinta, joiden avulla tuote viedään kuluttajamarkkinoille. Mutta tulevaisuudessa Welmu saattaa myös myydä tuotereseptejä. Ympäristöystävällisille tuotantotavoille onkin tarvetta.

”Konsulttiyhtiö TechNavion mukaan muovikalvojen markkinat olisivat vuonna 2020 yli 100 miljardia euroa vuodessa”, Kaminen kertoo.

PS. Welmun voi bongata tänään mm. Kauppalehdessä! Lue uutinen tästä >>