Viisi vinkkiä kasvuun: Juha Murtopuro, toimitusjohtaja Turvatiimi Oy

1. Kasvu on välttämättömyys

Olen aina ajatellut, että kasvu on välttämättömyys. Monet niistä yrityksistä, joissa olen urani aikana työskennellyt, on aikanani myyty suuremmalle toimijalle. Ilmeisesti olen tehnyt oikeita asioita ja onnistunut kasvattamaan yrityksistä houkuttelevia.

2. Löydä yrityksen oma kasvutapa

Jokaisella turvallisuusalan kilpailijalla on  oma lähestymiskulmansa kasvuun.  Meillä perusliiketoiminnan kasvu on maltillista ja haemme voimakasta kasvua tytäryritysten kautta uusilta alueilta, kuten  uusinta teknologiaa hyödyntävä 113 Hälytyskeskuspalvelu sekä palvelualan murrokseen vastaava Palvelutiimi.

3. Uskalla kokeilla ja luopua

Ainoa tapa tehdä voimakasta kasvua on uskaltaa kokeilla uutta ja uskaltaa myös luopua siitä, mikä ei toimi. Meillä ihmiset ovat oppineet hienosti haastamaan vanhaa tekemistä ja hakemaan uusia ratkaisuja ja kasvua niiden kautta.

4. Ketteryys ei ole koosta kiinni

Voimakas kasva vaatii ketteryyttä. Olen urani aikana työskennellyt niin start-upeissa kuin isoissa konserneissa ja huomannut, että ketteryys ei välttämättä ole kiinni yrityskoosta. Mitä suurempi, sen helpommin jähmettyminen tapahtuu, mutta toisaalta ketteryydestä pystytään pitämään kiinni jos niin halutaan. Olen itse työskennellyt hyvinkin ketterissä isoissa organisaatioissa

5. Poista kasvun jarrut

Kasvun jarrut on hyvä tunnistaa ja pyrkiä poistamaan niitä. Meillä suurin kasvua hidastava tekijä on tällä hetkellä resurssien puute. Toinen kasvun jarru on Suomen työehtosopimusjärjestelmä, joka ei jousta tarpeeksi eikä hyväksy työyhdistelmiä. Palvelupuolella taas monissa töissä työyhdistelmät ovat nykypäivää.

Juha Murtopuro on Turvatiimi Oy:n toimitusjohtaja. Aiemmin hän on toiminut mm. Caternet Finland Oy:n, Valimo Wireless Oy:n ja Navicore Oy:n toimitusjohtajana.
 
 

Jaa mielipiteesi