Viisi vinkkiä kasvuun: Antti Vilpponen, Toimitusjohtaja, UpCloud Oy

1. Ole kurinalainen

Pidä yrityksen fokus mielessä ja älä harhaudu suunnasta lyhytnäköisten myyntivoittojen perässä. Yhdestä mahdollisuudesta toiseen poukkoileminen ei kanna pitkälle. Jos haluat olla maailman paras jossain, on sinun tehtävä töitä juuri sen eteen. Tartu siis hankkeisiin, jotka toteuttavat visiota.

2. Ole kunnianhimoinen ja aseta tavoitteet korkealle

Vain tähtäämällä huipulle on mahdollista joskus yltää sinne. UpCloudin visiona on ollut jo yrityksen perustamisesta asti tarjota maailman suorituskykyisintä ja luotettavinta pilvipalvelua. Pilvimarkkinoita dominoivat maailman suurimmat teknologiayritykset, kuten Amazon Web Services ja Google. UpCloudin tavoitteena on tarjota parempaa palvelua. On oltava hieman suuruuden hullu, jotta voi oikeasti muuttaa maailmaa. Kunnianhimoiset tavoitteet mielletään helposti epärealistisiksi, mutta on muistettava että jokainen suuri yritystarina on alkanut pienestä.

3. Ole perillä teknologiasta ja markkinoiden kehityksestä – jo ennen asiakastasi

Kuuntele asiakastasi, mutta älä jätä tuotekehitystä heidän vastuulleen. Asiakkaan tarpeen ymmärtäminen on toki ehdottoman tärkeää, mutta samaan aikaan yrityksen tulee olla vielä askeleen edellä. Ole siis perillä teknologian kehityksen tarjoamista mahdollisuuksista ja tarjoa asiakkaillesi uudenlaisia palveluita, joita he eivät edes vielä osanneet pyytää.

4. Rekrytoinnissa jämptiys palkitaan

Rekrytointi on yksi yrityksen tärkeimmistä kasvun moottoreista, siihen kannattaa panostaa. UpCloudin liiketoimintamalli on skaalautuva ja siten yhden ihmisen merkitys ja rooli on liikevaihdollisesti hyvin merkittävä. Rekrytoinnissa ei saa tehdä kompromisseja ja on haettava vain parhaimmat osaajat.  Itseään parempien ihmisten rekrytoinnissa ei myöskään ole tilaa  oman egon pönkittämiselle – yrityksen etu vaatii vain parasta ja mikäli yritysjohto ei kestä sitä, niin yritysjohto on väärä.

5. Älä vähättele yrityskulttuurin merkitystä

Rekrytointi on vain ensimmäinen askel yrityksen ja työntekijän suhteessa. Johtajan tehtävänä on pitää huoli, että työyhteisö niin ilmapiirin kuin ympäristön puolesta tarjoaa työskentelylle parhaat olosuhteet. On yrityksen etu, että työntekijät tulevat hyvillä mielin töiden ääreen. Näin syntyvät parhaat tulokset.

Uskon, että avoimuus, luottamus ja kunnioitus ihmisten kesken yrityskulttuurin ydinarvoina ovat kasvun edellytys. Seuraamme UpCloudilla lukuja yhdessä ja salaisuuksia ei ole. Viihtyisästä ympäristöstä ja ajanmukaisista työvälineistä varmasti ei ole haittaa kun kilpaillaan alan huipuista. Ei ole yhtään hullumpaa astella sisustuksen puolesta yökerhoa muistuttavaan  toimistoomme Etelärantaan. Mutta kaikki lähtee ensisijaisesti hyvistä ihmisistä. Muu on mukavaa ekstraa.

 

Antti Vilpponen, Toimitusjohtaja, UpCloud Oy

@vilpponen

@upcloud

1 Kommentti

Liity mukaan keskusteluun ja kerro meille mielipiteesi.

10.6.2015 klo 15:30

Hieno kirjoitus. Tuo yrityskulttuurin merkitys on varmaan suuri, vaikka se on erittäin haastava toteuttaa. Itse aion paneutua aiheeseen kyllä syvemmin. Kiitos!

Jätä vastaus