Tukiraha velvoittaa – hyvää kriisiä ei kannata käyttää huonosti

Historiaa tuntevat tietävät, että kriisistä versovat uudet alut ovat tulevan nousukauden menestyscaset. Samaan aikaan kriisin aikana kehittäminen on poikkeuksellisen helppoa kolmesta eri syystä:

Ensinnäkin vastarannan kiisket pitävät taukoa, sillä kaikki ymmärtävät, että on pakko tehdä jotain. Kriisissä kehittäjillä on poikkeuksellinen mahdollisuus tehdä työtään ilman muutosvastarinnan jatkuvaa sirkutusta. 

Toiseksi normaalissa tilanteessa organisaatioiden parhaat resurssit ovat ylikuormitettuja. Kriisi vapauttaa aikaa keskittyä asioiden parantamiseen. 

Kolmanneksi nyt on erittäin hyvä tilanne niin julkisen rahoituksen kuin näkyvyydenkin osalta. Ne, jotka tekevät tulevaisuutta parantavia asioita, saavat niin rahaa kuin näkyvyyttäkin.

Parhaimmillaan näiden kolmen lisäksi kriisi paljastaa valmiita kehityskohteita, johon tarttua. Tästä hyvänä esimerkkinä päivän HS:ssä oli Fortumin kierrätysmuovista kehittämä kahva, joka avataan kyynervarrella, ei kädellä. Tätä ihmettä voi käydä kokeilemassa Munkkiniemen Alepassa.

Ratkaisutoimisto Seedi hakee asiakkailta kehittämisaiheet ja toteuttaa tuotteiden sekä kaupallisen tekemisen kehittämisprojektit nopeasti ja tehokkaasti. Vuosien saatossa olemme tehneet ELY:n ja Business Finlandin rahoituksella  kymmeniä projekteja eri asiakkaille hyvin tuloksin. Rahoitusta emme itse hae, jotteivat puurot ja vellit mene sekaisin keskenään. Toimimme monien hyvien näissä auttavien konsulttien kanssa mm.  Solenoidi / Mika Eskola, Innovation Manager / Jerri Laine, Wendell & Partners / Sami Wendell ja Paula Makkonen / Ejerco.

Tukirahat tulevat lastemme kukkarosta. Meidän velvollisuutemme on käyttää ne mahdollisimman tehokkaasti, jotta toimintamme on parempaa kuin ennen koronakriisiä. 

Kirjoittaja on Marko Parkkinen, Ratkaisutoimisto Seedin toimitusjohtaja ja sarjayrittäjä.