Työhyvinvointi – Suomen paras työpaikka kertoo reseptin

Mitä tekee yritys jonka NPS on korkea, kuten Koti Puhtaaksi Oy (51) tai Seedi (74)? Pitää työntekijät tyytyväisenä, sillä kaikki lähtee työntekijöistä! Parannuksia omaan tai työntekijöiden työhyvinvointiin voidaan saavuttaa helposti parilla yksinkertaisella tavalla.

Saana Tyni ja Henri Haho perustivat Koti Puhtaaksi Oy:n vuonna 2011. Aluksi nuoret yrittäjät myivät imureita ovelta ovelle. Niitä meni kaupaksi, mutta tulot vaihtelivat ja moni asiakkaista oli kiinnostuneempi siivouspalveluista. Yrittäjähenkisyys vei Saanan ja Henrin mukanaan kohti siivousalan yrityksen perustamista.

Vuonna 2011 kolme vakituista kotisiivousasiakasta toivat toivottuja lisätuloja, tänä vuonna kotisiivous työllistää viiden siivoavan sisaruksen – Saanan, Soilin, Sailan, Siljan ja Selinan – lisäksi noin 200 työntekijää. Kotisiivouspalveluja on tarjolla Tampereella, Helsingissä, Vantaalla, Espoossa ja Turussa.

Siistijöiden ammattiylpeyden ja alan arvostuksen kohottaminen sekä reilun, vastuullisen ja viihtyisän työpaikan rakentaminen ovat olleet toimitusjohtaja Saana Tynin suurimpia tavoitteita koko Koti Puhtaaksi Oy:n historian ajan. Vastuullista ja viihtyisää työpaikkaa rakennamme myös Seedillä, siitä postaamme lähiaikoina oman postauksensa. 

– Olen halunnut yrittäjäurani alusta saakka nostaa siivousalan arvostusta ja ravistella perinteisiä rakenteita. Ala todella kaipasi sitä! Kun ennen siistijä häpeillen kertoi ammattinsa, tänä päivänä ylpeydentunne ammatistaan on meillä arkipäivää.

Tämä asenne johtikin Saanan Seedin isännöimän Future CEO 2019 -kilpailun voittajaksi. Raati perusteli valintaansa sillä, että Saana oli toimitusjohtajana saanut johtamisellaan aikaan huikean sitoutumisen niin asiakkaissa kuin henkilökunnassaan. Miksi henkilökunta on sitoutunutta Koti Puhtaaksi Oy:lla? Heidän hyvinvointinsa on nostettu strategiaan asti!

Kun työyhteisön hyvinvointi on asetettu strategiseksi tavoitteeksi, on aika viedä arvokas ajatus käytäntöön!

Vinkki 1 1. Kysy 2. Ideoi 3. Toteuta 4. Palaa kohtaan yksi

Koti Puhtaaksi Oy:n henkilöstö kokoontuu kerran kuukaudessa käsittelemään ajankohtaisia ja tärkeitä aiheita, joihin työntekijät saavat yhdessä ideoida ja ehdottaa ratkaisuja tai toimintamalleja. Prosessi etenee neljässä vaiheessa: kysy, ideoi, toteuta ja palaa kohtaan yksi.

Vinkki 2 Lämminhenkisyys

Tapa suhtautua työkaveriin ja ratkaista ristiriitatilanteita syntyy ennen kaikkea johtamisen kautta. Kohtaamiset ovat helpompia, jos kaikkea kanssakäymistä ohjaa lämminhenkinen asenne. Meillä ihmiset kohdataan ihmisinä ja ollaan aidosti samalla tasolla keskusteluissa. Palauterinki tarjoaa mahdollisuuden tutustua toistemme heikkouksiin ja vahvuuksiin.

Vinkki 3 Raivorehellisyys

Asiat kerrotaan juuri niin kuin ne ovat, vaikka se olisikin vaikeaa ja saattaa aiheuttaa joskus hetkellisiä ongelmia. Ilmapiirin täytyy olla korostetun avoin suoralle ja rehelliselle palautteelle, jotta kaikkein vaikeimmatkin ongelmakohdat uskalletaan tuoda ilmi ajoissa ja juuri sellaisena kuin ne ovat. Sillä rakennetaan kestävää tulevaisuutta.

Faktakulma

Liikevaihto: 1 407 000 € (joulukuu 2018)

NPS: 51

Työntekijöitä: noin 200

Toimipisteet: Tampere, Turku, Helsinki, Espoo, Vantaa

Palkinnot: mm. Suomen paras työpaikka (2019), Euroopan 6. paras työpaikka (2019) ja Pirkanmaan vuoden työnantaja (2019). Lisäksi Saana Tyni on mm. Future CEO 2019 ja Pirkanmaan vuoden nuori yrittäjä (2019).

Koti Puhtaaksi Oy:n toimitusjohtaja Saana Tyni on Ratkaisutoimisto Seedin järjestämän Future CEO 2019 kilpailun voittaja ja työhyvinvoinnin vankkumaton puolesta puhuja. Ratkaisutoimisto Seedi auttaa kaikkia toimitusjohtajia tunnistamaan vahvuutensa toimitusjohtaja 360 kartoituksen avulla.