Ratkaisutoimisto Seedi goes Africa eli 7 vinkkiä etätyöhön ulkomailla

Terveiset Seedin 10-vuotisjuhlavuoden kick-offista aurinkoiselta ja lämpimältä Kap Verdeltä Afrikasta! Työteliään vuoden kunniaksi ja uuden timanttisen strategian hiomiseksi päätimme vaihtaa maisemaa.

Maisema todella vaihtui! Nautimme kesäisistä päivistä työskennellen rantakahvilassa, meressä uiden, snorklaten, lenkillä, joogassa ja punttisalilla. Hemmottelimme itseämme hyvällä ruoalla ja juomalla, ja ehtipä moni hierontaankin.

Tästä kokemuksesta rohkaistuneena ajattelimme jakaa muutamia vinkkejä, jos ajatus maisemanvaihdoksesta kutkuttaa jotakuta toistakin.

1. Miettikää mikä on yhteisen matkan tavoite

Meille matka oli ennen kaikkea pitkään suunniteltu palkinto yhteisen tavoitteemme saavuttamisesta, jonka eteen olimme tehneet paljon työtä. Olemme myös jälleen kerran nauttineet omia lääkkeitämme ja työstäneet Seedin metodein uutta strategiaamme. Matkalla meillä oli aikaa rakentaa tulevaisuuden menestyssuunnitelmaamme. Kokeilimme myös työskentelyä Scrum-metodia hyödyntäen. Työskentelimme pienemmissä tiimeissä eteenpäin ja joka aamu tsekkasimme edellisen päivän aikaansaannokset. Matkaan on hyvä varata sellaisia projekteja, joita on hyödyllistä työstää laajemmassa yhteisessä suunnittelussa, jossa asiakkaan läsnäolo ei ole välttämätöntä.

2. Valitse kohde matkaanlähtijöiden mukaan

Keräsimme yhdessä ehdotuksia matkakohteeksi, joka sopisi monenikäiselle, mutta aktiivisesta ja liikkuvaisesta elämästä kiinnostuneelle. Lämpöä ja valoa kaipasimme kaikki talven keskelle. Ajattelimme, että all-inclusive – tyyppinen ratkaisu olisi isommalle porukalle kätevä. Ja niin olikin!

Matkajärjestelyt kannattaa aloittaa hyvissä ajoin ja hyödyntää ryhmämatkapalveluita. Seediläiset ovat kovia matkustamaan, joten matkanjohtajan työ oli harvinaisen helppoa. Yhteiselo sujui vähintään yhtä sopuisasti kuin työpaikalla.

3. Aikaeron merkitys

Me seediläiset elämme varsin erilaisessa vuorokausirytmissä. Suomessakin työskentelemme saumattomasti lähes 24/5. Kolmen tunnin aikaero oli ”hieman haastava” aamuvirkuillemme. Jatkossa tasapuolisuuden vuoksi matkaamme varmasti kohti itää…

4. Aikataulutus

Matkalle on hyvä laatia selkeä aikataulutus ja päiväohjelma hyvissä ajoin. Me työskentelimme arkisin klo 10-13 ja 16-18. Aikaa jäi aamulenkille ja lounaalle siestan kanssa. Joustoa aikatauluissa pitää tarpeen vaatiessa löytyä.

5. Varatkaa sopivasti aktiviteetteja

Nautimme yhteisistä päivällisistä ja useimmiten lounaista. Hotelli tarjosi runsaasti sekä liikunnallista että iltaohjelmaa. Jokainen sai vapaasti poimia itselleen sopivan määrän. Aktiiviset seediläiset kaipasivat yhteistä ohjelmaa myös vapaapäiville, jolloin katamaraaniretki ja snorklaus toimivat hienosti.

Toisaalta aktiviteetteja tulee olla nimenomaan sopivasti, että malttaa keskittyä töihinkin.

6. Varmista wifi

Ilman kaikkialla toimivaa wifiä sekä työskentely että vapaa-aika olisi ollut takkuista. Etenkin Kap Verden netti- ja puheluhinnoilla! Yhteinen WhatsApp-ryhmä toimi mainiona viestittelyvälineenä.

7. Kerää palaute

Matkalla lentokentälle keräsimme jokaisen suosikin eli pikapalautteen matkasta, kohteesta ja järjestelyistä. Kysely oli anonyymi, mutta vastaaminen pakollista. Mallistamme olisi matkatoimistollakin oppimista 😀

Yllättäen kaikki olisivat valmiita lähtemään matkaan uudelleen. Hauskaa oli! Isot kiitokset parhaille matkatovereille, Tjäreborgin ryhmämatkoille ja Kari Karrille järjestelyistä <3

Matka Tjäreborg, Sal, Kap Verde, Melia Dunas Beach Resort and Spa 7.-14.1.2019.

Ps. Tämä ei ole maksettu blogiyhteistyö, vink vink 😉