Parempaa elämää älykkäillä rakennuksilla

Älykkäästä rakentamisesta ja älykkäistä kaupungeista puhutaan yhä enenevissä määrin, mutta välillä saattaa tuntua, että ratkaisut ovat vielä kaukana nykyhetkestä.

Asian laita ei kuitenkaan ole ihan niin, sillä sovellutuksia rakennuksien käyttöön rakennetaan jatkuvasti. Täällä Seedin päässä olemme esimerkiksi perustaneet Vizibler nimisen ratkaisun, jolla työn tekemistä pystyy dokumentoimaan jatkuvasti kuvaavan kameran ja puheen tunnistuksella.

Ongelmana yksittäisissä, fiksuissakin, sovelluksissa on niiden yhteensopimattomuus.  Kun yhteensopimattomat sovellukset, kohtaavat yhteensopimattomat laitteet, jotka kohtaavat yhteensopimattomat organisaatiot, soppa alkaa olla valmis. Ja samalla on valmis erittäin suuri liiketoimintamahdollisuus.

Tähän mahdollisuuteen Seedi on yritysryhmän ohjelmistoyhtiö Taito Unitedin kanssa päättänyt tarttua, lähtemällä mukaan Platform of Trust kumppaniksi. Platform of Trustin tarkoituksena on kehittää palvelualusta, jonka osapuolina toimivat käyttäjät, omistajat ja palveluntarjoajat.

Helmikuussa yhtiöitetty Platform of Trust Oy kuuluu Suomen Tilaajavastuu -konserniin, joita olemme aiemmin auttaneet kokoamaan rakennustyöntekijöiden ja laajemmin yritysten tiedot. Viimeksi työntekijät ja yritykset, nyt rakennukset ja käyttäjät!

Jätetäänpä tässä viimeinen sana Platform of Trustin Parner Director Tommi Oralle: “On todella hienoa aloittaa yhteistyö Seedin ja Taidon kanssa! En malta odottaa, mitä yhteisiä asiakasprojekteja ja muita synergiaetuja löydämme matkan varrella, sillä yhden palaverin aikana tuntui jo useita aihioita syntyvän. Seedin ja Taidon jengillä on samanlainen ”let’s do this” -asenne kuin Platform of Trustissa.”

Jos kaipaat lisäinfoa hankkeesta, voit olla yhteydessä Seedin Marko Parkkiseen. Lisätietoa löydät myös Platform of Trustin nettisivuilta.