Kolme vinkkiä kasvuun, Heikki Väänänen, toimitusjohtaja, HappyOrNot Oy

Heikki Väänänen on toiminut lähes puolet nuoresta iästään yrittäjänä. Hän on rakentanut kolme yritystä, joista viimeisin HappyOrNot Oy on kasvanut räjähdyksenomaisesti. Suomalaisia ”hymiölaitteita” löytyy jo 70 maasta yli 2000 asiakkaalta. HappyOrNotin palvelun avulla asiakas- ja henkilöstötyytyväisyyttä pystytään mittaamaan helposti ja reaaliaikaisen tiedon avulla pystytään parantamaan suorituskykyä välittömästi.

Heikin vinkit kasvuun ja kansainvälistymiseen:

1. Think big.

Usein suomalaiset yritykset miettivät liian pienesti. Tavoitteet tulisi nostaa korkealle ja panostaa erityisesti myyntiin ja markkinointiin. Uusia konsepteja suunniteltaessa tulisi niiden tavoitteeksi asettaa tulosten kolminkertaistaminen joka vuosi, eikä hakea vain parinkymmenen prosentin vuosikasvua. Menestys ei tapahdu vahingossa, vaan siihen vaaditaan työtä ja tarpeeksi kovat tavoitteet.

2. Älä luovuta.

Luovuttaminen ei kuulu yrittäjyyteen. Ei ole hyvä aliarvioida omaa osaamista tai antaa kilpailijoiden pelotella itseään. Kilpailijoiden koosta huolimatta vastakkain on aina kaksi ihmisryhmää, ja luotto omaan tekemiseen ja ihmisiin on tärkeintä. Yrittämällä tosissaan ja sinnikkyydellä pääsee aina eteenpäin.

3. Ei koskaan 50 / 50.

Toimiva omistajarakenne on välttämätöntä yrityksen menestykselle. Jollakin täytyy kuitenkin olla enemmän valtaa ja mahdollisuus haastavissa tilanteissa viedä asioita eteenpäin. 50 / 50 omistukset tuovat aina jossain vaiheessa ongelmia, kun yritys alkaa menestymään.

1 Kommentti

Liity mukaan keskusteluun ja kerro meille mielipiteesi.

1.4.2016 klo 09:14

Upeat, toimivat ja realistiset vinkit – ja nämä riittävät hyvin!

Jätä vastaus