Kolme päätöstä suomalaisyritysten kasvuun: Anne Berner, yrittäjä

1. Verotusta on kehitettävä tavalla, jossa työ ja pääoma kohtaavat. Tavoitteena tulee olla yhdenvertainen ja yhdenkertainen verotus. Oma ja vieras pääoma tulee olla yhdenvertaisessa asemassa ja pääoman tuotot on oltava samassa asemassa keskenään (esim. passiivinen kiinteistösijoittaminen vs. aktiivisen yritystoiminnan tulo). Muuten pääoma valuu passiiviseen toimintaan eikä aktiiviseen työllistävään toimintaan. Tältä osin verotuksen rakennetta on rohkeasti uudistettava.

2. Työn tarjontaa on lisättävä mm. työperäistä maahanmuuttoa helpottamalla, jolloin yritykset voivat saada käyttöönsä parasta osaamista.

3. Yritysten hallinnollista taakkaa on kevennettävä ja julkisen sektorin sääntelyä on purettava. Kolmas sektori on saatava mukaan yhteiskunnan muutokseen vastaamiseen.

Anne Berner, yrittäjä

www.anneberner.fi

@anneberner

Mistä on kyse juttusarjassa ”Kolme päätöstä kasvuun”? Me Ratkaisutoimisto Seedissä osallistumme vaalikevääseen nostamalla ehdokkaita eri puolueista ja heidän näkemyksiään päätöksistä, joita tarvitaan kasvun aikaansaamiseksi Suomessa. Tiedätkö kiinnostavan ehdokkaan, jonka ajatuksia kasvusta haluaisit kuulla? Vinkkaa meille: elina.siira@seedi.fi

Jaa mielipiteesi