Digitaalinen palvelukehitys murtaa kiinteistöbisneksen kaavat

Kiinteistönvälitysala on Marinan mukaan suuressa murrosvaiheessa. Jo aiemmin innokas kehittäjä on nähnyt paperipinojen vaihtuvan sähköiseen muotoon ja taloushallinnon kehittyvän keveämmäksi digitalisaation myötä. “Sekä Kiinteistömaailmassa että yleisesti alalla tapahtuu jatkuvasti paljon muutoksia, joiden tahdissa on pysyttävä.”

90-luvulla Marina työskenteli Siemensillä Saksassa 3 vuotta ja havahtui silloin siihen, että töitä tehtiin kuin antiikin aikana. Tällöin hän lupasi itselleen, että jos työn kehittäminen ja tehostaminen vain on mahdollista, hän tekee kaikkensa sen eteen, jotta hommat tehdään paremmin ja tehokkaammin – kaikki minkä koneet ja järjestelmät pystyvät hoitamaan jätetään suosiolla niille.

Tulevaisuuden näkymät

“Todellisuus on se, että yli 90% kiinteistönvälitysalan työpaikoista on vaakalaudalla, ellei keksi omaa erikoistumisen osa-aluettaan. Toisaalta, henkilökohtaisella palvelulla on aina oma paikkansa kiinteistönvälitysbisneksessä”, Marina pohtii.

Kiinteistömaailma on perustanut oman trainee-ohjelmansa tänä syksynä. Ohjelman tarkoitus on valmentaa tulevia kiinteistönvälittäjiä tulevaisuuden haasteisiin ja luoda “turvallisempi” polku välittäjänaluille. “Pääsääntöisesti aloittavan välittäjän ensimmäiset vuodet kuluvat verkostojen luomiseen ja me haluamme Trainee-ohjelman avulla luoda hyvät puitteet kokonaisvaltaisen koulutuksen varmistamiseksi”

Tulevaisuudessa Marina näkee itsensä yhä mukana kiinteistönvälitys-bisneksessä. Sen lisäksi hän haluaisi olla mukana luomassa ihmisille hyvinvointia vaikkapa hoiva-alan tai uudenlaisten ruokatuotteiden kautta.

Marina Salenius, Varatoimitusjohtaja, Kiinteistömaailma Oy