Kasvu on velvollisuus

Marko Parkkinen, Seedi Oy

Viime vuonna joka neljäs lapsi pallollamme kärsi aliravitsemuksesta; Unicefin tuoreen raportin mukaan aliravitsemus on syynä kolmasosaan kehitysmaiden alle viisivuotiaiden lasten kuolemista. Tänä vuonna meitä on 77 miljoonaa enemmän kuin viime vuonna. Samaan aikaan käytämme luonnonvaroja kestämättömällä tavalla.

Hölmöläisten vastaus näihin haasteisiin on degrowth eli negatiivinen kasvu. Pentti Linkola on ainoa rehellinen negatiivisen kasvun apostoli. Hänen mielestään osa ihmisistä olisi lopetettava, että yhtälö voi toimia. Aluksi Linkola pani toivonsa AIDSiin, mutta sittemmin huomasi sen tappavan liian vähän väkeä ja pitää vesijohtoveden myrkyttämistä tehokkaampana keinona vähentää väkeä.

Käsillä olevat haasteet voidaan ratkaista vain erittäin voimakkaan kasvun kautta. Aurinkoenergian ja fuusiovoiman tulee kasvaa sekä ruuan tuotannon tehostua enemmän kuin koskaan historiassa. Tämä on täysin mahdollista. Maapallo heijastaa valoa takaisin avaruuteen noin 10000 kertaa enemmän kuin ihmiskunta käyttää energiaa vuodessa. Tämän energian kasvava hyödyntäminen ei ole vain mahdollista, se on velvollisuutemme.

Marko Parkkinen

Toimitusjohtaja

Seedi

Jaa mielipiteesi