Herneestä härkäpapuun – Seedissä alkunsa saanut idea lähtee maailmalle

Vuonna 2010 yhtiöjärjestykseen kirjoitimme: “Yhtiön toimiala on maailman pelastaminen kehittämällä ja valmistamalla eettisesti ja ympäristön kannalta kestäviä kasviproteiiniherkkuja.” Siitä lähdimme Seedissä liikkeelle, kun perustimme ensimmäistä startupiamme, silloista Nofua, nykyistä Verso Foodia.

Tänään sai suomalaisten ruokainnovaatioiden maailma kuulla upean uutisen: Verso Food Oy:n koko osakekanta on myyty norjalaiselle Kavlille. Verso Food Oy on tunnettu Härkis-tuotteestaan, jonka tarina juontaa juurensa vuoden 2010 Seediin. Vuonna 2010 Marko Parkkinen lähti luotsaamaan ideaa uudenlaisesta kasvipohjaisesta vaihtoehdosta ruuanlaittoon, joka olisi mahdollisimman ravintopitoinen. Vuosien ja kehityksen saatossa Nofu-hernepihvi vaihtui Härkikseksi kaikissa eri muodoissaan. Kehityksen tuloksena oli Suomessa ja ulkomailla huomiota herättävä ruokainnovaatio, joka valloitti vegaanien ja sekaanien sydämet.

Nyt omistajavaihdoksen myötä, Härkis saa entistä paremmat mahdollisuudet lähteä kansainvälistymään ja valloittamaan lisää sydämiä. Suomalaisuus säilyy yrityksen ytimessä, sillä tuotanto tapahtuu edelleen Suomessa. Kavli valmistaa myös muita tuotteitaan Suomessa.

Jatkossa Verso Food keskittyy härkäpaputuotteiden innovointiin ja brändin vahvistamiseen Suomessa ja ulkomailla, toimitusjohtaja Tomi Järvenpää kertoo. ”— Jo neljä viidestä suomalaisesta tuntee Härkiksen, mikä kertoo siitä, että olemme tehneet monia asioita oikein – kuluttajia ja asiakkaita kuunnellen. Kavlin kanssa pystymme kuitenkin nopeuttamaan kansainvälistymistavoitteidemme toteuttamista: heillä on vahvat organisaatiot valmiina Ruotsissa, Norjassa ja Iso-Britanniassa, ja sen lisäksi vientiä yli 20:een maahan.”

On hienoa nähdä, että Seedistä lähtenyt idea pääsee valloittamaan maailmaa. Suuri kiitos Verson ja Härkiksen menestyspolulta etenkin alkurahoituksen kerääjä Tero Jaakkolalle, tuotekehittäjä Pasi Petäjälle, ravitsemusasiantuntija Patrik Borgille ja sittemmin Verso Foodin hallituksen puheenjohtajalle Leena Saariselle. Myös moni muu on ollut mukana matkan varrella, kiitos kaikille teille!

Voit lukea lisää aiheesta Verson sivuilla