Ensimmäinen kuukausi Seedissä

Seedin harjoittelijaohjelma Taimitarhassa opintojensa loppuvaiheessa olevat nuoret ovat mukana liiketoiminnan kehittämisprojekteissa sekä yhteiskunnallisissa muutoshankkeissa, ja tunnustelevat samalla omaa kasvusuuntaansa.

 

 

Asiakastapaamisia, koulutuksia ja LEGO-workshopin pohtimista. Kansanedustajaehdokkaiden kontaktointia, palveluiden myyntiä ja projektisuunnittelua.

Tätä kaikkea ja paljon muuta on sisältänyt ensimmäinen kuukauteni harjoittelijana Seedissä. Minä ja kollegani Hanna olemme päässeet jo hyvään työn tohinaan ja yksi asia on erityisesti jäänyt mieleen: työskentely täällä on todella monimuotoista ja vauhdikasta. Yhtään tylsää päivää ei pääse vahingossakaan sattumaan kohdalle!

Olen ollut tähän mennessä mukana mm. suuren vakuutusyhtiön kanssa tehtävässä konseptisuunnitteluprojektissa sekä yrityksen muutoskykyä mittaavan Ravistajat-analyysin myynnissä ja teossa. Täällä ensimmäisiä viikkoja ei todellakaan vietetä koulutusluokkien uumenissa, vaan työntekoon perehdytään hyppäämällä konkreettisesti projekteihin mukaan ja iskemällä kädet saveen välittömästi.

Tämä on mielestäni loistava tapa perehdyttää meitä erityisesti kahdesta syystä. Ensinnäkin, oikeasti asiakkaiden kanssa työskentely haastaa omaksumaan asiat todella vauhdilla ja tarjoaa tätä kautta todella nopean kehityspolun. Jo nyt kuukauden jälkeen pysähtyessä miettimään käteen jääneitä asioita tuntuu lista kilometrien pituiselta. Toiseksi, mukana olemalla pääsee heti näkemään työnsä tuloksen ja kokemaan mahtavia onnistumisen tunteita.

Jatkossa syvennymme Hannan kanssa entisestään käynnissä oleviin hankkeisiin sekä olemme mukana uusien projektien käynnistämisessä. Haastavaa ja hauskaa!

Keväisin terveisin,

Jaakko Talvio